Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde ui en smokey tomatenketchup

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak. 

Labels:
Lekker snel
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

30 gram

Smokey tomatenketchup

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3226 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8.3 g
Eiwitten32.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Ui pekelen
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip 1).
  • Snipper de ui.
  • Meng in een kom de helft van de ui met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout (zie Tip 2).
  • Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip 1: Je kunt de tortilla's ook kort verwarmen in de magnetron of een koekenpan. De oven hoeft in dit geval niet voorverwarmd te worden en de aluminiumfolie heb je dan ook niet nodig.

Tip 2: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de ui en het zuur iets milder te maken.

Bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Verkruimel de witte kaas en meng in een kom met de tomaat en de helft van de koriander. 
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
4
  • Zet het rundergehakt, de tomatenblokjes met witte kaas, de gepekelde ui, de avocado, de overige paprika en de overige koriander in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de tortilla's over de borden en laat iedereen zelf de tortilla's vullen.
  • Serveer met de smokey tomatenketchup.