Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

30 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)952 kcal
Energie (kJ)3984 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels11.3 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Rode ui pekelen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de rode ui en het zuur iets milder te maken.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas en de helft van de avocado. Gebruik de overige witte kaas en avocado als garnering voor een soep of serveer deze samen in een lunchsalade.

Salsa maken
3

Verkruimel de witte kaas. Meng de tomaat in een kom met de witte kaas en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

Tip:

Bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Tortillas bakken
5

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Zet de avocado, overige paprika en het rundergehakt allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.