Skip to main content
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Gekruid rundergehakt

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe)

30 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)826 kcal
Energie (kJ)3454 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13 g
Vezels11.3 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Rode ui pekelen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng de helft van van de rode ui in een kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de rode ui en het zuur iets milder te maken.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Salsa maken
3

Verkruimel de witte kaas. Meng de tomaat in een kom met de witte kaas. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

Tip:

Bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Tortillas bakken
5

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Zet de avocado, de overige paprika en het rundergehakt allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de smokey tomatenketchup.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Ciabatta met roerei

Ciabatta met roerei

met paprika en rucolacress
Gemengde salade

Gemengde salade

met puntpaprika en tomaat
Orzo met köfte-stijl rundergehakt

Orzo met köfte-stijl rundergehakt

met mascarpone, paprika en prei
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

met champignons en bieslookpuree
Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla