Skip to main content
Entrecôte en gamba’s met bloemkoolpuree (op=op)
Entrecôte en gamba’s met bloemkoolpuree (op=op)

Entrecôte en gamba’s met bloemkoolpuree (op=op)

Limited edition (op=op)

4.0
(305)

Het winnende gerecht van Over smaak valt te twisten is deze Surf & Turf. Dat is een gerecht wat veel wordt gegeten in Australië en VS. Surf & Turf is een gerecht met een combinate van vlees en vis. De gamba’s zijn in dit gerecht de surf en de turf de entrecôte.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Entrecote

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Gamba's

(Bevat: Schaaldieren)

250 gram

Kruimige aardappelen

¼ stuk(s)

Bloemkool

⅓ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

3 el

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)834 kcal
Energie (kJ)3489.5 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten85 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer of blender
Aluminiumfolie

Instructies

Meng de gamba's met knoflook, olijfolie, peper en zout
1

Haal de entrecôte uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bloemkool. Breng een andere pan met water aan de kook voor de aardappelen. Snijd of pers de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, gamba’s, de helft van de olijfolie, peper en zout en bewaar apart.

2

Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool afgedekt in 8 - 10 minuten gaar en laat, zonder deksel, uitstomen.

4

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, bewaar het eventuele venkelloof, verwijder de harde kern en snijd de venkel dwars in dunne repen. Pers de sinaasappel uit. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de venkel 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout.

Pureer de bloemkool
5

Schep de bloemkool in de hoge kom met de staafmixer of blender. Voeg de kookroom toe en pureer tot een gladde puree. Stamp de aardappelen tot een fijne puree met de helft van de boter. Meng de bloemkoolpuree met de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

Bak de entrecôte
6

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gamba’s met de marinade in 1 - 2 minuten en bewaar in aluminiumfolie. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de entrecôte, afhankelijk van dikte en gewenste garing, in 1 - 3 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege om.

Garneer met het venkelloof
7

Haal de entrecôte uit de pan en snijd in mooie dunne plakken (dit heet tranceren). Verdeel de bloemkoolpuree en venkel over de borden. Leg de entrecote en de gamba’s erop. Garneer met het eventuele venkelloof.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders