HelloFresh
topBanner
Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt

Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt

met frisse salade en zure room

Balans
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is passata in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Voeg 1/4 pak tomatenblokjes per persoon toe bij stap 2. Bereid het recept verder zoals is aangegeven op de receptkaart.


LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn paprika-chilitortilla's in sommige boxen vervangen door gewone tortilla's.

Dit ingrediënt bevat het allergeen GLUTEN. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Quick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 blik

Maïs in blik

1 stuks

Rode ui

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 ml

Passata

4 stuks

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Tomaat

50 g

Sla

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

5

Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, ijsbergsla en overige mais.

6

Serveer de paprikaburrito's met de salade (zie TIP) en de zure room.