Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Krieltjes
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
80 gram
Garnalen
½ zakje(s)
Gele currykruiden
90 ml
Kokosmelk
20 gram
Gezouten pinda's
75 ml
Water
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode puntpaprika in halve ringen.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
Voeg per persoon 1/2 zakje gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de krieltjes, de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Kook de sperziebonen en rode puntpaprika de laatste 10 minuten mee. Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan.
Voeg ten slotte de garnalen weer toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 minuut. Snijd ondertussen de gezouten pinda's grof. Verdeel de curry met de krieltjes, groenten en de garnalen over de borden. Garneer met de pinda's.