HelloFresh
topBanner
Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksnijbonen en cherrytomaten

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easyFamily
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kruimige aardappelen

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode peper

4 stuks

Bosui

250 g

Cherrytomaten in blik

300 g

Gesneden snijbonen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 g

Duitse biefstuk

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

1 tl

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2642 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels17 g
Eiwitten34 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart.

2

Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de cherrytomaten door de helft.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg de cherrytomaten toe en bak nog 4 minuten, tot de snijbonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt. (zie TIP)

5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. (zie TIP) Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de gebakken bosui en pompoenpitten. Serveer met de snijbonen, cherrytomaten en de Duitse biefstuk.