Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Met aardappelschijfjes en frisse salade

Deze week bereid je een Duitse biefstuk. Dit stukje vlees zit tussen een tartaar en een biefstuk in. Een tartaar bestaat uit fijngemalen vlees, terwijl een Duitse biefstuk heel fijn gesneden wordt met een mes en daarna lekker gekruid. Bak 'm vooral niet te lang, hij mag rood zijn van binnen.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 stuk(s)

Witlof

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Mosterd

¼ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (melody) grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losvallen.

Aardappelen roosteren
2

Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Witlof bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.

Salade maken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot ze beginnen te poppen. Meng in een saladekom de mosterd en witte wijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.

Duitse biefstuk bakken
5

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Duitse biefstuk ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten. Zet het vuur van de witlof hoog, voeg de honing toe en karameliseer de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

Serveren
6

Verdeel de witlof, aardappelen en Duitse biefstuk over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.