Skip to main content
Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof
Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Met aardappelschijfjes en frisse salade

Deze week bereid je een Duitse biefstuk. Dit stukje vlees zit tussen een tartaar en een biefstuk in. Een tartaar bestaat uit fijngemalen vlees, terwijl een Duitse biefstuk heel fijn gesneden wordt met een mes en daarna lekker gekruid. Bak 'm vooral niet te lang, hij mag rood zijn van binnen.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Allergenen :
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 stuk(s)

Witlof

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Mosterd

¼ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (melody) grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losvallen.

Aardappelen roosteren
2

Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Witlof bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.

Salade maken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot ze beginnen te poppen. Meng in een saladekom de mosterd en witte wijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.

Duitse biefstuk bakken
5

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Duitse biefstuk ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten. Zet het vuur van de witlof hoog, voeg de honing toe en karameliseer de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

Serveren
6

Verdeel de witlof, aardappelen en Duitse biefstuk over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

met zoete puntpaprika, zoetzure groenten en sesamfrietjes
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Portobelloburger met spiegelei

Portobelloburger met spiegelei

met gebakken aardappelen en geroosterde courgette
Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise
Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes
Pizza kipgyros

Pizza kipgyros

met zelfgemaakte knoflooksaus
Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Lauwwarme pastasalade met tonijn

Lauwwarme pastasalade met tonijn

met courgette en tomatensaus
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met aardappelsalade, Aziatische dressing en mayonaise
Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

met knapperige aardappelpartjes uit de oven
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden