Drie-tomatensoep met kaaskroutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie-tomatensoep met kaaskroutons

Drie-tomatensoep met kaaskroutons

Met gerookt paprikapoeder en zure room

Je gebruikt maar liefst drie soorten tomaat in deze soep. Samen met het gerookte paprikapoeder en flink veel knoflook zorgt dit voor een diepe, complexe smaak. Geen soep is compleet zonder iets krokants - met de kaascroutons maak je het gerecht helemaal af.

Allergenen :
Gluten
•Soja
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Zongedroogde tomaten

¼ tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1.25 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers29.6 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout8.1 g

Benodigdheden

•Snijplank
•Fruitmesje
•Pan met deksel
•Koekenpan
•Kom
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

• Kook 250 ml water per persoon. • Snijd de knoflook grof. Snijd de tomaten in blokjes. De cherrytomaten mogen heel blijven. • Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

Soep koken
2

• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, het paprikapoeder en alle soorten tomaat 2 minuten op hoog vuur. • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 â€“ 12 minuten.

Croutons bakken
3

• Snijd ondertussen de witte ciabatta in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ciabatta in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep goed om.

Pureren en serveren
4

• Voeg de honing, peper en zout toe en pureer de tomaten glad met een staafmixer. • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer de soep met de zure room. • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.