HelloFresh
topBanner
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra

Extra groente
Lees meer

.

Labels:Quick & EasyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

2 stuks

Aubergine

1 stuks

Komkommer

200 g

Gekleurde cherrytomaten

6 stuks

Bruine mini tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Avocado

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse bladpeterselie

80 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3745 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels24 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Sieve
Koekenpan
Grote kom
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.

3

Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof.Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng in een andere kom de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

4

Doe de feta, bladpeterselie, avocado en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.Leg de gegrilde aubergine op een schaal.Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.Garneer naar smaak met de toppings.