HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSushibowl Met Warmgerookte Zalm En Gembermayonaise
topBanner
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met sojabonen, bloemkoolrijst en rode biet als extra

Extra groente
Lees meer

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af en voeg toe aan de bowl.

Labels:Lekker snel
Allergenen :EiMosterdSesamzaadVisSojaGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bos(sen)

Radijs

1 stuk(s)

Komkommer

150 gram

Risottorijst

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Avocado

250 gram

Voorgekookte rode bieten

3 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

160 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

50 gram

Sojabonen

(BevatSojaKan bevattenSelderij)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

4 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)851 kcal
Energie (kJ)3558 kJ
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Vergiet
Kleine kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Verwijder ondertussen het loof van de radijsjes en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe en kook mee.Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.

3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

4

Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio.Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers, de sojabonen, de rode biet en de plakjes avocado.Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.