Double veggie - Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

Double veggie - Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

met extra rode puntpaprika, spinazie en tomaat

Dit gerecht garneer je met gebrande cashewnoten. Weet jij wat het verschil is tussen gebrande en ongebrande noten? (antwoord: Ongebrande noten zijn niet bewerkt, terwijl gebrande noten gefrituurd zijn in olie.)

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

0.99 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Jasmijnrijst

20 gram

Cashewnoten

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)517 kcal
Energie (kJ)2163 kJ
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten18.8 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9.6 g
Eiwitten18.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in blokjes.

Tip: Wist je dat minder vlees eten bijdraagt aan een lager risico op hart- en vaatziekten? Vaker vegetarisch eten draagt ook bij aan minder watergebruik, ontbossing en uitstoot van broeikasgassen. Af en toe je stukje vlees vervangen is dus goed voor jou én het milieu!

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin kleurt en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en puntpaprika toe en bak al al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Spinazie scheuren
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp. Serveer met het gebakken ei.