Double protein - Romige farfalle met dubbele portie gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Romige farfalle met dubbele portie gekruid kipgehakt

Double protein - Romige farfalle met dubbele portie gekruid kipgehakt

met venkel, spinazie en belegen kaas

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Farfalle

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2959 kJ
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten16.9 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels5.6 g
Eiwitten45.2 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Knoflook en ui snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Peper en venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie TIP). Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat de zaadlijsten dan zitten.

Pasta koken
3

Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de pasta toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.