HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Japans recepten
Japanse noedelsoep met dubbele portie kipfilet

Japanse noedelsoep met dubbele portie kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

Extra Vlees
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

150 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

250 g

Kastanjechampignons

400 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

Zelf toevoegen

1000 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

3 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2709 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels4 g
Eiwitten49 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon.

2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn (zie TIP). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

5

Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.

6

Verdeel de soep over de soepkommen.