Double protein - Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

Double protein - Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksnijbonen

Je maakt vanavond een verrassend AVG'tje (aardappel-vlees-groente). Zoete aardappels lenen zich uitstekend voor een puree en met de rode peper geef je het extra pit. Duitse biefstuk is grofgemalen rundvlees en hoef je niet lang te bakken. De smaak is op z'n best als het vlees nog een beetje rood is van binnen.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

â…“ bosje(s)

Bosui

150 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3525 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels18.6 g
Eiwitten50.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart.

Koken
2

Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Snijbonen bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Puree maken
5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de gebakken bosui en pompoenpitten. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.