Double Protein - Dubbele portie varkenshaasmedaillon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double Protein - Dubbele portie varkenshaasmedaillon

Double Protein - Dubbele portie varkenshaasmedaillon

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Varkenshaasmedaillon

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2.5 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)520 kcal
Energie (kJ)2176 kJ
Vetten22.2 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels14.9 g
Eiwitten11.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de veldsla grof.
Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur.
  • Roerbak de sjalot 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe.
  • Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
Varkenshaas bakken
3
  • Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasmedaillons 3 - 4 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie
  • Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.
Serveren
4
  • Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaasmedaillons.
  • Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.


Tip: Houd eventueel een deel van de veldsla apart om mee te garneren.