HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDubbele Portie Varkenshaasmedaillon
topBanner
Dubbele portie varkenshaasmedaillon

Dubbele portie varkenshaasmedaillon

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten

Extra Vlees
Lees meer

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Sjalot

500 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Veldsla

400 gram

Varkenshaasmedaillon

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3046 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels10 g
Eiwitten54 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de veldsla grof.

2

Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de sjalot 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe.Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

3

Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasmedaillons 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.

4

Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaasmedaillons. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.