topBanner
Dubbele portie varkenshaas

Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten

Extra Vlees
Lees meer

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Kruimige aardappelen

2 stuks

Sjalot

500 g

Rode cherrytomaten

4 stuks

Varkenshaas

40 g

Veldsla

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels9 g
Eiwitten60 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de veldsla grof.

2

Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de sjalot 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

3

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.

4

Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaas. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.