Skip to main content
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten

4.3
(127)

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1

[Plantaardige] melk

2.5 tl

Mosterd

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3293 kJ
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels13.2 g
Eiwitten61.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de veldsla grof.
Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur.
  • Roerbak de sjalot 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe.
  • Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
Varkenshaas bakken
3
  • Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
  • Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.
Serveren
4
  • Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaas.
  • Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.

Tip: Houd eventueel een deel van de veldsla apart om mee te garneren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders