HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDoradefilet Met Frisse Tabouleh
topBanner
Doradefilet met frisse tabouleh

Doradefilet met frisse tabouleh

Met yoghurt-muntdressing

Lees meer

Deze week eet je doradefilet. Deze vis, ook wel de goudbrasem genoemd, dankt zijn naam aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij de radijs en een dressing van volle yoghurt en munt.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

9 stuk(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

10 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

6 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2669 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Snijd of schaaf ondertussen de radijsjes in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsloof fijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd ⅔ van de komkommer in kleine blokjes en rasp de overige komkommer met een grove rasp. Snijd de munt heel fijn.

3

Voeg de radijs, het blad, de blokjes komkommer, appel en de helft van de munt toe aan de saladekom met couscous.

4

Maak een dressing van de yoghurt, geraspte komkommer, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, overige munt en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de dressing toe aan de saladekom.

5

Verhit een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de couscoussalade (tabouleh) over de borden, garneer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie. Serveer met de doradefilet.