Skip to main content
Dahl palak met bloemkoolrijst

Dahl palak met bloemkoolrijst

met amandelschaafsel, cashewnoten en kokosrasp

Met dit recept tover je 356 gram groenten per portie op je bord!

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Plantaardig
Fibermaxxing
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Amandelnoten
Noten
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

2.5 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Groene peper

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½ zakje(s)

Garam masala

125 ml

Kokosmelk

25 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Noten, Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Macadamianoten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Bloemkoolrijst

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

200 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2886 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten32.1 g
waarvan suikers11 g
Vezels14.3 g
Eiwitten20.6 g
Zout0.6 g
Potassium1072.2 mg
Calcium201.3 mg
Iron4.6 mg

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.
  • Rasp de courgette met een grove rasp.
  • Schil de gember en rasp fijn met een fijne rasp.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en courgette toe en bak 3 - 4 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gember, knoflook, groene peper, garam masala, de helft van de kerriepoeder en de helft van het komijn toe en bak 1 minuut.
  • Blus af met de wittewijnazijn. Voeg de kokosmelk, de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Dahl maken
3
  • Voeg de rode linzen toe aan de pan en laat de dahl, afgedekt, 15 - 18 minuten koken. Roer regelmatig.
  • Voeg eventueel wat extra water toe als de dahl te droog lijkt.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Linzen bevatten veel eiwitten: ideaal als vleesvervanger dus! Ze hebben nog een streepje voor, linzen bevatten namelijk ook nog eens vezels. Win-win dus!

Bloemkoolrijst koken
4
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de amandelen, cashewnoten en kokosrasp tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg het overige mosterdzaad en overige kerriepoeder toe en laat geuren.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Roerbak de rijst 6 - 8 minuten.
Afmaken
5
  • Roer de spinazie door de linzen zodra deze gaar zijn, door de spinazie direct in de pan te scheuren.
  • Voeg de helft van de amandelen, cashewnoten en kokosrasp toe aan de bloemkoolrijst en roer alles goed door.
Serveren
6
  • Serveer de dahl en bloemkoolrijst in kommen of diepe borden.
  • Garneer met de overige amandelen, cashewnoten en kokosrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders