Skip to main content
Dahl met naanbrood en salsa
Dahl met naanbrood en salsa

Dahl met naanbrood en salsa

met gember, appel, kokosmelk en citroen

4.2
(858)

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

1 tl

Verse gember

½ tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Groene currykruiden

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat: Tarwe, Gluten)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3725 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten97.3 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels22.4 g
Eiwitten24.4 g
Zout2 g
Potassium151.2 mg
Calcium30 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel en gember met een grove rasp of snijd fijn.

Ui bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kurkuma en de groene currykruiden 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 - 3 minuten.

Dahl maken
3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Verlaag het vuur en kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Haal het deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de citroen in partjes.

Salsa maken
5

Meng in een kom de komkommer, tomaat, verse munt en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders