Dahl met naanbrood en salsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dahl met naanbrood en salsa

Dahl met naanbrood en salsa

met gember, appel, kokosmelk en citroen

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

1 tl

Verse gember

½ tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Groene currykruiden

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4115 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten108.2 g
waarvan suikers21 g
Vezels23 g
Eiwitten26.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.

Roerbakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Koken
3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Haal het deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de citroen in partjes.

Salsa maken
5

Meng in een kom de komkommer, tomaat, verse munt en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige citroenpartjes.