Dahl met frisse salsa en naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dahl met frisse salsa en naanbrood

Dahl met frisse salsa en naanbrood

met gember, appel en kokosmelk

Speciaal ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot ze een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak hebben.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Plantaardig
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

1 tl

Verse gember

½ tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Groene currykruiden

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

200 ml

Water

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3752 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten96.4 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels21.7 g
Eiwitten24.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Koken
3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Haal het deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de citroen in partjes.

Salsa maken
5

Meng in een kom de komkommer, tomaat, verse munt en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige citroenpartjes.