Speciaal ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot ze een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak hebben.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Appel
1 tl
Verse gember
½ tl
Gemalen kurkuma
½ zakje(s)
Groene currykruiden
50 gram
Rode splitlinzen
(Kan bevatten Gluten)
125 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Tarwe)
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Kumato-tomaat
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
¼ stuk(s)
Citroen
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
200 ml
Water
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.
Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Haal het deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de citroen in partjes.
Meng in een kom de komkommer, tomaat, verse munt en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.
Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige citroenpartjes.