Curry yaki udon met veggie schnitzel
met kroepoek
Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
•Soja
•Tarwe
•Gluten
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
200 gram
Oosterse wokmix
(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
30 gram
Kroepoek met zeewier
Zelf toevoegen
½ el
Honing
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Instructies
1
- Zet de verse udonnoedels in een pan net onder water en breng aan de kook.
- Kook de noedels in 1 - 2 minuten beetgaar.
- Giet daarna af maar bewaar 25 ml van het kookvocht per persoon.
2
- Verhit ondertussen per persoon 1/2 el zonnebloem olie in de wok of hapjespan met deksel.
- (Roer)bak de Oosterse groentemix 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de gele currykruiden toe en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg de noedels en de saus toe, en verhit 1 minuut.
3
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak, zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
- Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 tl wittewijnazijn en 25 ml kookvocht.
4
- Snijd de vegetarische schnitzel in reepjes
- Verdeel de yaki udon noedels over de borden.
- Leg de schnitzelreepjes ernaast.
- Serveer met de vegetarische kroepoek.