HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Met Kip En Sperziebonen
topBanner
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

Met couscous, munt en amandelen

QUICK & EASY
Lees meer

Couscous, amandelen en munt zijn ingrediënten die je in veel gerechten uit het Midden-Oosten terugvindt. In dit vliegensvlugge gerecht combineer je de couscous met een klassieke Indiase rode curry - een bijzondere combinatie en een echte traktatie voor je smaakpapillen!

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Sperziebonen

200 gram

Kippendijstukjes

125 ml

Kokosmelk

60 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Hapjespan met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 - 4 minuten.

2

• Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. • Roer goed door en draai het vuur laag. Laat de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

3

• Voeg de couscous toe aan een kom en schenk de bouillon erbij. • Laat, afgedekt, 10 minuten wellen, roer los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof. • Hak de gezouten amandelen grof.

4

• Verdeel de couscous over de borden. • Schep de curry over de couscous. • Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.