Skip to main content
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing

Seizoensingrediënt in je box! Het nectarine-seizoen is begonnen. Geniet van deze heerlijke, sappige en zoete steenvrucht. Kort gegrild geven ze je gerecht een zoete, zomerse boost vol smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Nectarine

¼ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2583 kJ
Energie (kcal)617 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels10.7 g
Eiwitten19.1 g
Zout0.6 g
Potassium557.6 mg
Calcium51.1 mg
Iron1.4 mg
Pan met deksel
Grillpan of koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de nectarine in kwarten. 
  • Snijd de komkommer in halve maantjes, halveer de mini-romatomaten en snipper de sjalot (zie Tip).

TipIn stap 3 voeg je de rauwe sjalot toe aan de salade. Houd je hier niet van? Bak de sjalot dan in de volgende stap mee met de nectarine.

Bakken
2
  • Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pistachenoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak de nectarinepartjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Snijd ondertussen de citroen in kwarten en snijd het basilicum fijn.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom het sap van 1/4 citroen per persoon met de extra vierge olijfolie, de mosterd, de honing en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg aan de saladekom de parelcouscous, komkommer, mini-romatomaten en sjalot toe. Meng goed met de dressing.
Serveren
4
  • Serveer de parelcouscoussalade op diepe borden.
  • Verdeel de geitenkaasbolletjes en de nectarine over de salade.
  • Garneer met de geroosterde pistachenoten, het overige basilicum en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders