HelloFresh
Courgettepasta met romige kruidensaus

Courgettepasta met romige kruidensaus

met mini-romatomaten en rood basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:VeggieFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Mini-romatomaten

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

10 g

Rode basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

100 g

Courgette-spaghetti

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.

.
.
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

..
..
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4-6 minuten.

.
.
4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd de rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en rode basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

.
.
5

Voeg de courgette spaghetti toe aan de mini-romatomaten en bak 1-2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

.
.
6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van de kaas, walnootstukjes en rode basilicum.