Courgettepasta met romige kruidensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Courgettepasta met romige kruidensaus

met mini-romatomaten en rood basilicum

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mini-romatomaten

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Rode basilicum

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Courgetti

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)204 kcal
Energie (kJ)853 kJ
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten7 g
waarvan suikers1.9 g
Vezels1.5 g
Eiwitten3 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4-6 minuten.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd de rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en rode basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

5

Voeg de courgette spaghetti toe aan de mini-romatomaten en bak 1-2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van de kaas, walnootstukjes en rode basilicum.

Tip: Wist je dat walnoten een van de enige noten zijn met omega-3 vetzuren? Omega-3 vetzuren zijn goed voor... (zie fun facts)