HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgettedip Met Knapperige Kikkererwten
topBanner
Courgettedip met knapperige kikkererwten

Courgettedip met knapperige kikkererwten

met rijst en munt

Lees meer

Deze courgettedip is geïnspireerd op baba ganoush, een rokerige Midden-Oosterse auberginedip, die je misschien wel uit het hummusschap in de supermarkt kent. Voor de rokerige smaak gebruik je vandaag gerookt paprikapoeder. De courgettedip is lekker romig en vormt een heerlijk contrast met de knapperige kikkererwten.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Courgette

1 blik(ken)

Kikkererwten

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3146 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de courgette in de lengte door de helft en vervolgens in dunne halve plakken. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak in 20 – 25 min bruin in de oven.

2

Giet de kikkererwten af en meng ze op een andere bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en zout. Zet in de oven en bak in 12 – 18 minuten knapperig.

3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten op laag vuur gaar. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de knoflook grof en de verse munt fijn. Snijd de limoen in parten.

5

Doe de yoghurt-tahinsaus, de wittewijnazijn, het paprikapoeder ttt, 2/3 van de geroosterde courgette en de knoflook in een hoge kom of maatbeker en meng met een staafmixer tot een dikke, gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng het grootste deel van de munt, de helft van de kikkererwten en extra vierge olijfolie naar smaak door de rijst.

6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de courgettedip en verdeel er de overige geroosterde courgette over. Bestrooi met de overige munt en de overige kikkererwten. Garneer met de limoenpartjes.