HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgettedip Met Geroosterde Kikkererwten
topBanner
Courgettedip met geroosterde kikkererwten

Courgettedip met geroosterde kikkererwten

op een bedje van rijst en munt

Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Courgette

1 pak(ken)

Kikkererwten

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3146 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de courgette in de lengte door de helft en vervolgens in dunne halve plakken. Meng de courgette in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de courgette toe aan een hapjespan met deksel en stoof de courgette 20-25 minuten afgedekt op middelhoog vuur.

2

Giet de kikkererwten af en meng ze op een bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en zout. Bak de kikkererwten 12-18 minuten in de oven.

3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12-15 minuten gaar op laag vuur. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de knoflook grof. Snijd de verse munt fijn. Snijd de limoen in parten.

5

Voeg de yoghurt-tahinsaus, de wittewijnazijn, het gerookte paprikapoeder, 2/3 van de gebakken courgette en de knoflook toe aan een maatbeker en meng met een staafmixer tot een dikke, gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng het grootste deel van de munt, de helft van de kikkererwten en extra vierge olijfolie naar smaak door de rijst.

6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de courgettedip en verdeel er de overige gebakken courgette over. Bestrooi met de overige munt en de overige kikkererwten. Garneer met de limoenpartjes.