HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgette Uit De Oven In Romige Tomatensaus
topBanner
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en mozzarella

Lees meer

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Italiaanse kruiden

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3951 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 - 7 minuten op middelhoog vuur

3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

5

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.