Courgette-preisoep met pesto-bruschetta's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette-preisoep met pesto-bruschetta's

Courgette-preisoep met pesto-bruschetta's

met zure room, zelfgemaakte croutons en verse kruiden

Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels19.5 g
Eiwitten21.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei, aardappelen en courgette toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de bouillon en de Italiaanse kruiden toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van het broodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 - 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak de broodstukjes in 6 - 7 minuten bruin. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Breng de groenten goed op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is. Voeg meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en garneer met de zure room, de croutons en de overige verse kruiden. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de pesto-bruschetta's.