topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette-gehaktbrood

Courgette-gehaktbrood

met tomaten-krieltjessalade

Kids genoeg groente laten eten? Laat je kleine chef het gehakt kneden en versier het gehaktbrood eventueel met leuke figuurtjes van courgette.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Panko paneermeel

25 gram

Geraspte belegen kaas

15 ml

Basilicumcrème

150 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)808 kcal
Energie (kJ)3382 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels3.5 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg 70 g per persoon van de courgette af en snijd 2 - 3 plakken per persoon van ongeveer 1/2 cm dik. Rasp de rest van de courgette met een grove rasp. Rasp de ui met de grove rasp of snijd fijn.

Tip: Als je te veel courgette in het gehaktbrood doet, kan het erg zacht en nat worden. Weeg daarom goed af.

Mengen
2

Een perfect klusje voor kleine helpers! Doe het gehakt, de panko, de geraspte courgette, ui en de kaas in een kom. Voeg de helft van de basilicumcrème toe. Doe er vervolgens nog een flinke snuf zout en peper bij en kneden maar.

Tip: Rundvlees is een bron van ijzer en courgette is rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer uit je voeding. Een topcombinatie dus!

Gehaktbrood bakken
3

Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en leg de courgetteplakken erbovenop. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot het gehaktbrood gaar is.

Tip: Kook je met kinderen? Maak leuke vormpjes van de courgetteplakken, bijvoorbeeld met behulp van koekvormpjes.

Krieltjes bereiden
4

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Krieltjessalade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng de rest van de basilicumcrème in een kleine kom met de mayonaise. Meng de krieltjes met de basilicummayonaise. Schep in een saladekom de veldsla, tomatenblokjes en krieltjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de krieltjessalade.

Tip: Heb je mooie courgettevormpjes gemaakt? Snijd hier dan omheen, zodat iedereen van zijn eigen creatie kan genieten.