Conchiglie in romige saus met geraspte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie in romige saus met geraspte kaas

Conchiglie in romige saus met geraspte kaas

met spinazie en artisjok

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

100 gram

Spinazie

200 gram

Artisjokharten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3215 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.5 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Pasta koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Groenten snijden
2

Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de artisjokharten daarna in kwarten en hak grof.

Spinazie laten slinken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 2 minuten op middellaag vuur. Verhoog het vuur tot middelhoog en scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie slinken.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Afmaken en serveren
4

Voeg daarna de artisjokharten en de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en voeg de conchiglie en de helft van de geraspte kaas toe. Schep goed om en verhit nog 1 minuut. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geraspte kaas.