HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie In Romige Saus Met Geraspte Kaas
topBanner
Conchiglie in romige saus met geraspte kaas

Conchiglie in romige saus met geraspte kaas

met spinazie en artisjok

Lees meer

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

400 gram

Artisjokharten

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3215 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de artisjokharten daarna in kwarten en hak grof.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 2 minuten op middellaag vuur. Verhoog het vuur tot middelhoog en scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat de spinazie slinken.

4

Voeg daarna de artisjokharten en de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en voeg de conchiglie en de helft van de geraspte kaas toe. Schep goed om en verhit nog 1 minuut. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geraspte kaas.