Skip to main content
Entrecote met cranberry-kalfsjus
Entrecote met cranberry-kalfsjus

Entrecote met cranberry-kalfsjus

met aardappelgratin, spruiten, spekreepjes en pecannoten

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Entrecote dichtschroeien
  • Jus maken
  • Groenten koken

20 - 25 minuten voor het opdienen:

  • Aardappelgratin bakken
  • Entrecote garen
  • Groenten en spekreepjes afwerken
  • Jus opwarmen en afwerken
Allergenen :
Selderij
Pecannoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Entrecote

30 gram

Kalfsjus

(Bevat: Selderij)

40 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Pastinaak

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

190 gram

Aardappelgratin

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

45 gram

[Plantaardige] roomboter

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5129 kJ
Energie (kcal)1226 kcal
Vetten74.6 g
waarvan verzadigd37.7 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers38.5 g
Vezels18.5 g
Eiwitten55.3 g
Zout3.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium309 mg
Calcium42.8 mg
Iron15.5 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Soeppan of grote pan met deksel
Large Frying Pan

Instructies

Aardappelgratin maken
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de pastinaak in staafjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het plastic van het bakje en bak de aardappelgratin 20 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
Entrecote bakken
2
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de entrecote 2 - 3 minuten per kant en leg vervolgens in een ovenschaal. 
  • Strooi de helft van de verse rozemarijn eroverheen en bak de entrecote in de oven (zie hieronder voor de exacte baktijd).
  • Dek de entrecote daarna af met aluminiumfolie en laat rusten tot serveren.

150 g: 4 - 5 minuten
300 g: 6 - 8 minuten
450 g: 9 - 12 minuten
600 g: 10 - 13 minuten

Groenten koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pastinaak, spruiten en wortelschijfjes, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet af en bewaar apart.
  • Verhit opnieuw 1/3 van de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spruiten, wortelschijfjes, knoflook, pastinaak, tijm, gedroogde rozemarijn en de helft van de honing 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Jus maken
4
  • Verhit dezelfde pan van de entrecote op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de overige verse rozemarijn 2 - 3 minuten. Blus af met de balsamicoazijn.
  • Voeg de cranberrychutney, de kalfsjus en de aangegeven hoeveelheid water toe. Meng goed, laat 2 minuten zachtjes inkoken en zet het vuur uit.
  • Roer kort voor het serveren de overige roomboter erdoor.
  • Haal de rozemarijn uit de jus en breng op smaak met peper en zout.
Spekreepjes bakken
5
  • Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de pecannoten en de overige honing toe en bak nog 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. 
Serveren
6
  • Leg de spekreepjes en pecannoten bovenop de groenten.
  • Garneer de aardappelgratin met de peterselie.
  • Snijd de entrecote, tegen de draad in, in plakken. Leg op een serveerschaal en garneer met de rozemarijn. 
  • Serveer de cranberry-kalfsjus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij