Skip to main content
Stoof met chorizo, spekjes en zure room
Stoof met chorizo, spekjes en zure room

Stoof met chorizo, spekjes en zure room

met krieltjes, champignons en paprika

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Paprika

30 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2254 kJ
Energie (kcal)539 kcal
Vetten23.8 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten53.8 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels17.1 g
Eiwitten21.4 g
Cholesterol15 mg
Zout2.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium837 mg
Calcium54.6 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kleine kom

Instructies

Spek en ui bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd het spek in reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en spekreepjes 4 minuten.
  • Bereid de bouillon. Was de krieltjes en snijd in gelijke stukken.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Krieltjes toevoegen
2
  • Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de soeppan en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Snijd de paprika in smalle repen.
Stoof maken
3
  • Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de paprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 15 minuten koken. Roer af en toe door.
  • Haal het deksel van de pan en kook nog 10 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn.
Serveren
4
  • Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de zure room toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Serveer de stoof op diepe borden en garneer met een toefje zure room.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders