Chilli sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, zelfgemaakte guacamole en verse koriander

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Gele paprika

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ pak(ken)

Kidneybonen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers17 g
Vezels15 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiding
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Voorbereiden
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de Mexicaanse kruiden, 1/2 van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten.Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

Guacamole maken
3

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes.Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.