De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Penne
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Paprikapoeder
150 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
35 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Wortel
1
[Plantaardige] melk
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en het paprikapoeder 2 - 3 minuten. Snijd de wortel in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan de pan samen met de pompoenblokjes en de gedroogde tijm. Bak 4 - 6 minuten. Blus af met de bouillon en stoof, afgedekt, 8 - 11 minuten, of tot de pompoen zacht is.
Voeg de pompoenmengeling toe aan een hoge kom. Voeg de roomkaas toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe als de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.
Voeg de pasta, spinazie en 2/3 van geraspte kaas toe aan de pompoensaus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 1 minuut.
Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam!
Schep de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak 10 - 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin kleurt. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveer de pastaschotel over borden. Garneer met de pompoenpitten.