topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesecake-style trifle

Cheesecake-style trifle

2 porties | met limoen en bosbes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze trifle met de smaak van een limoen-cheesecake is onweerstaanbaar en bovendien in 15 minuten te bereiden!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

25 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)581 kcal
Energie (kJ)2430 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers32 g
Vezels0.4 g
Eiwitten7 g
Zout1 g

Benodigdheden

Rasp
Grote kom
Garde
Mixer
Mixer
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van de limoen.
  • Halveer de limoen en pers uit.
2
  • Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens per per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp toe. Meng 1 - 2 minuten met een garde of mixer tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens al roerend de slagroom geleidelijk toe en meng in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
  • Verwarm de bosbessenjam met 1/2 el water per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
4
  • Verdeel de speculaaskruimels over glazen (zie Tip).
  • Schep de limoenmousse op de speculaasstukjes.
  • Verdeel de bosbessensaus erover en garneer met het overige limoenrasp.