Skip to main content
Cheeseburger met zoete ui
Cheeseburger met zoete ui

Cheeseburger met zoete ui

met gebakken aardappeltjes en tomaat-komkommersalade

4.3
(235)

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Tarwe, Ei Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3805 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels12.5 g
Eiwitten34.7 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Sijd de helft van de tomaat in plakken en de overige tomaat in blokjes.
Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburger en de ui 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is. Keer regelmatig om.
  • Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Salade mengen
3
  • Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kleingesneden tomaat en komkommerblokjes toe en meng met de dressing. 
Burger beleggen
4
  • Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd op de onderste helft (zie Tip).
  • Beleg met de plakjes tomaat en komkommer, wat ui en de burger.
  • Bestrooi met de geraspte cheddar.
  • Serveer met de aardappelpartjes en de salade.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders