.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
4 stuk(s)
Bosui
250 gram
Kastanjechampignons
1 stuk(s)
Courgette
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)40 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helftvan de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.