Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en Italiaanse kaas

.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.32 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

20 gram

Walnootstukjes

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)756 kcal
Energie (kJ)3163 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers17 g
Vezels4.7 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 g groente per persoon en door de champignons, courgette en kaas is deze maaltijd rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de bosui vanaf het begin mee voor een minder rauwe en scherpe smaak.

Walnootstukjes roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helftvan de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.