HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChampignonrisotto Van Orzo
topBanner
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en parmigiano reggiano

Lees meer

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Parmezaanse kaas. Deze pittige kaas komt oorspronkelijk uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Er is wel 16 liter nodig om een kilo parmigiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Bosui

250 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Courgette

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

30 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

4

Hak ondertussen de walnoten grof en rasp de parmigiano reggiano grof.

5

Voeg vervolgens de kastanjechampignons en courgette met bosui en de helft van de parmigiano reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige parmigiano reggiano.