Skip to main content
Caserecce met Jack’s witte tonijn in romatomatensaus

Caserecce met Jack’s witte tonijn in romatomatensaus

Echte Italiaanse pastagerechten worden bereid met een minimum aan ingrediënten. Toch hebben deze gerechten een maximum aan smaak. Zo ook dit pastagerecht, boordevol pure smaken. De saus maak je met romatomaten van Hollandse bodem, sjalot en oregano. Doordat je de tomaten bakt, krijgen ze een zoete smaak.

Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Tonijn in olijfolie

(Bevat: Vis)

90 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde oregano

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten76 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g

Benodigdheden

Mes
Pan met deksel
Hapjespan
Staafmixer

Instructies

Snijd de tomaten in blokjes
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snijd de sjalot in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de romatomaten in blokjes en laat de tonijn uitlekken.

2

Kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten, oregano en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken.

Pureer tot een gladde saus
5

Haal de pan van het vuur, schenk over in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Schenk de saus terug in de pan, voeg de tonijn toe en verhit nog 1 minuut. Voeg daarna de caserecce toe en breng op smaak met peper en zout.

Scheur de basilicum klein over de borden
6

Verdeel de caserecce over de borden. Scheur de basilicum klein boven de borden, bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders