Waar of niet waar? Pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar een opera. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse basilicum en oregano
90 gram
Casarecce
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
50 gram
Passata
25 gram
Geraspte pecorino DOP
25 gram
Ricotta
2.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Rodewijnazijn
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de aubergine in ronde plakken van 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de basilicum en oregano en snijd fijn. Kook de de casarecce, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 6 - 8 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om.Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit opnieuw 1 el olijfolie per persoon in de koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui en Midden-Oosterse kruiden 1 minuut.Blus af met per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 blik cherrytomaten en 1/4 pak passata.Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.
Voeg 2 el kookvocht per persoon, de casarecce, de aubergineplakken, de helft van de basilicum en de helft van de pecorino toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen.Verdeel de casarecce alla norma over diepe borden en garneer met de overige pecorino en het basilicum.Verdeel de ricotta in dotjes over de casarecce.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?