HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCasarecce Alla Norma
topBanner
Casarecce alla norma

Casarecce alla norma

met aubergine, cherrytomaten en ricotta

Lees meer

Waar of niet waar? Pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar een opera. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse basilicum en oregano

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Mosterd, Lupine)

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3609 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de aubergine in ronde plakken van 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de basilicum en oregano en snijd fijn. Kook de de casarecce, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 6 - 8 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om.Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit opnieuw 1 el olijfolie per persoon in de koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui en Midden-Oosterse kruiden 1 minuut.Blus af met per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 blik cherrytomaten en 1/4 pak passata.Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

4

Voeg 2 el kookvocht per persoon, de casarecce, de aubergineplakken, de helft van de basilicum en de helft van de pecorino toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen.Verdeel de casarecce alla norma over diepe borden en garneer met de overige pecorino en het basilicum.Verdeel de ricotta in dotjes over de casarecce.