Burger met pittige groene peper en piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade

Deze burger geef je een twist met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

50 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Mosterd

1 tl

Honing

2 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)893 kcal
Energie (kJ)3738 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10 g
Vezels9.9 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappelpartjes in een kom met de gedroogde tijm, de olijfolie, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Leg de ciabatta de laatste 5 – 7 minuten naast de aardappelpartjes in de oven.

Tip: Om afwas te besparen, kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.

Broodje beleggen
5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de pittige groene peper dan apart.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met de burger en de rest van de piccalilly.