HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBurger Met Pittige Groene Peper En Piccalilly
topBanner
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

Met aardappelpartjes en salade

QUICK & EASY
Lees meer

Deze burger geef je extra smaak met piccalilly. Piccalilly is een echte Britse klassieker waarbij groenten als bloemkool, ui en augurk worden ingemaakt met azijn en smaakmakers als gember, knoflook en kurkuma. Lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :GlutenSojaMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Tomaat

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Groene peper

100 gram

Gemengde sla

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

50 gram

Piccalilly

(BevatGluten, Soja, Mosterd)

400 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

4 tl

Mosterd

4 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelwedges 15 – 20 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer. Bak de ciabatta 4 – 6 minuten bij de aardappelen in de oven.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de runderburger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burgers warm in de pan.

5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

6

Verdeel de burger, aardappelwedges en overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.