Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.98 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

85 gram

Bulgur

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)987 kcal
Energie (kJ)4129 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.2 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kipgehakt bakken
2

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

Dressing maken
3

Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden, het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water. Meng met een vork tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn een beetje pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Serveren
4

Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden. Breek de taco's in stukjes. Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, de tacostukjes en de overige limoenpartjes. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.