HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur
topBanner
Bulgur

Bulgur

met kruidige kipworstjes en pompoen

Lees meer

De verse koriander heeft een anijsachtige smaak en combineert goed met de kruidige kipworstjes. De voorgesneden pompoen zorgt ervoor dat je dit Mediterrane gerecht extra gemakkelijk kunt bereiden!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kaneel

300 gram

Pompoenblokjes

2 takje(s)

Verse koriander

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2226 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels19 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Mes
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 100 ml water per persoon aan de kook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de bulgur, al roerende 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook hierin de bulgur in 8 – 10 minuten op laag vuur droog. Schep daarna om en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en kipworstjes 1 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak 4 minuten. Voeg de pompoen, komijnpoeder en kaneel toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan weer af en bak 8 minuten op middelmatig vuur of tot de pompoen zacht is. Schep tussendoor een paar keer om.

4

Hak ondertussen de koriander grof.

5

Haal de kipworstjes uit de pan, voeg de bulgur en de helft van de koriander bij de pompoen en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden koriander en serveer met de kipworstjes.