Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

met verse kruiden en gedroogde cranberries

Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kleine rode ui

65 gram

Rode cherrytomaten

⅓ stuk(s)

Komkommer

70 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2596 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers17 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng per persoon: 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Koken en mengen
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Rode ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Garnering voorbereiden
4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, overige verse kruiden en de gedroogde cranberry's. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak.