Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode ui
⅔ stuk(s)
Komkommer
135 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)⅓ zakje(s)
Gemalen korianderzaad
20 gram
Verse bladpeterselie en munt
20 gram
Pistachenoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)½ stuk(s)
Avocado
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))25 gram
Gedroogde cranberry's
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng per persoon 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en de komkommer in kleine blokjes.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof.
Meng in een saladekom de komkommer, 2/3 van de verse kruiden, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta. Voeg de bulgur, de rode ui en de rest van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.