Bulgur-linzensalade

Bulgur-linzensalade

met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 171 beoordelingen
Lees meer

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met krachtige blauwe kaas. Het geroosterde amandelschaafsel vormt hier een mooie aanvulling op en zorgt voor een lekkere crunch. De little gem is een stevige slasoort die niet slinkt door de warme bulgur en linzen.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

60 g

Groene linzen

85 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

1 stuks

Avocado

2 stuks

Little gem

75 g

Deense blauwaderkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3109 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels19 g
Eiwitten26 g
Zout3.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Linzen koken
Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Oven
Oven
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 6 - 8 minuten in de oven, of totdat het goudbruin kleurt

Avocado snijden
Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Little gem snijden
Little gem snijden
4

Snijd de little gem fijn en bewaar in een saladekom.

Meng de salade
Meng de salade
5

Voeg de bulgur, linzen, de helft van de avocado en de helft van de Dana Bleu toe aan de saladekom. Meng de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana bleu en avocado.