HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Linzensalade Met Blauwe Kaas
topBanner
Bulgur-linzensalade met blauwe kaas

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas

Met avocado en amandelen

Lees meer

Deze salade is een kleurrijk feestje op je bord. De krachtige smaak van de blauwe kaas is mooi in balans met de milde, romige smaak van de avocado. De little gem is een stevige, knapperige slasoort die niet slinkt wanneer je hem mengt met de warme bulgur en linzen.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 gram

Groene linzen

85 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Little gem

75 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels19 g
Eiwitten26 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de groene linzen toe en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.

3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4

Snijd de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom.

5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de danablu toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige danablu en avocado.